ЦВК нарешті опрацювала 100% протоколів в електронному вигляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК нарешті опрацювала 100% протоколів в електронному вигляді

1084
Центральна виборча комісія завершила опрацювання протоколів в електронному вигляді по багатомандатному виборчому округу (партійні списки) на виборах до Верховної Ради, які пройшли 28 жовтня.
Як повідомляє ЦВК, за результатами опрацювання 100% протоколів в електронному вигляді за партійними списками за Партію регіонів проголосували 30% виборців, за Всеукраїнське об’єднання Батьківщина – 25,54%, за партію УДАР Віталія Кличка – 13,96%, за Комуністичну партію України – 13,18%, за Всеукраїнське об’єднання Свобода – 10,44% виборців.
За попередніми оцінками експертів, Партія регіонів в новому парламенті за партійними списками отримає 72 депутатські мандати, ВО Батьківщина – 62, партія УДАР – 34, Комуністична партія України – 32, ВО Свобода – 25.
Партія регіонів за партійними списками традиційно набрала найбільше голосів у східних і південних областях, опозиція – в західних, центральних областях і Києві.
Так, Партія регіонів перемогла в 10 регіонах: Автономній республіці Крим, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Харківській, Херсонській областях та Севастополі.
Крім того, Партія регіонів випередила опозицію в трьох округах Закарпатської області, по одному – в Житомирській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях.
В одному з округів Херсонської області найбільше голосів набрала Комуністична партія України.
ВО Батьківщина перемогла в 16 регіонах: у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та Києві.
Крім того, ВО Батьківщина найбільше набрала голосів в двох округах Закарпатської області.
Серед інших опозиційних партій перемогли: ВО Свобода – в 6 округах у Львівській області, трьох – в Івано-Франківській області і в одному окрузі в Тернопільській області; партія УДАР – по одному округу в Закарпатській та Київській областях.
Цікава ситуація склалася в Закарпатській області – тут провладні та опозиційні партії поділили округи порівну: в трьох з шести округів перемогла Партія регіонів, ще в двох – ВО Батьківщина і в одному – партія УДАР.
Загалом провладні партії перемогли в 114 округах, опозиція – в 111 округах на території України.
Не подолали п’ятивідсотковий бар’єр 16 партій. Тільки за три з них проголосували більше 1% виборців. Так партія Наталії Королевської Україна – Вперед!, за списком якої балотувався футболіст Андрій Шевченко і актор Остап Ступка, отримала 1,58% голосів виборців. За нею йде партія Наша Україна (1,11%), яку вів на вибори третій президент України Віктор Ющенко. Замикає цю “трійку” Радикальна партія Олега Ляшка з 1,08% голосів.
Серед 16-ти не подолали прохідний бар’єр – Соцпартія України (0,45%), партія Російський блок (0,31%), партія Громада (лідер – екс-прем’єр України Павло Лазаренко) – 0,08%. Замикає список Ліберальна партія України з 0,07% голосів виборців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас