Кіпрські офшори змусять платити податки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрські офшори змусять платити податки в Україні

Казна та Політика
1637
Відповідну угоду підписано в четвер в Нікосії за участю президента України Віктора Януковича і президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса.
Член української делегації, міністр фінансів Юрій Колобов пояснив журналістам, що переговори з цього питання проходять з 1997 року.
“І в цьому році ми нарешті досягли певного компромісу. Ми пішли на поступки. Ми підписуємо набагато кращі умови, ніж прописані з Росією, і це дає нам додатково
1 млрд. грн орієнтовно доходів до бюджету на рік”, – сказав він.
При цьому Ю. Колобов зазначив, що в новій угоді будуть невеликі відхилення за чотирма позиціями – це роялті, відсотки, дивіденди та відчуження майна.
“За деякими позиціями, десь 5, десь 10, десь 15, десь залишиться 0, де ми домовилися з продажу майна”, – підкреслив він.
На думку міністра фінансів, в результаті підписання даної угоди інвесторам з Кіпру, що працюють в Україні, буде “комфортно” платити податки.
“Ми домовилися, що на перехідному етапі ми підписуємо цю угоду. Вона практично схожа на угоди щодо ставок з європейськими країнами основними”, – додав Ю. Колобов.
Фактично дана угода говорить про те, що при реінвестуванні накопиченого на Кіпрі прибутку в українське підприємство, він також буде обкладатися податками за українським законодавством (за різницею податкових ставок в Україні та на Кіпрі).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас