"Сбербанк" скоротить більше 25 тис працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сбербанк" скоротить більше 25 тис працівників

1178
Сбербанк скоротить більше 25 тисяч робочих місць до середини 2014 року. Як повідомляє “Інтерфакс”, про це заявив голова фінустанови Герман Греф. Основні скорочення припадуть на регіони, 80 відсотків кадрових змін повинно відбутися в 2013 році.
Як пише в номері від 8 листопада газета “Ведомости” з посиланням на старшого віце-президента Сбербанку Дениса Бугрова, скорочення не означають, що всіх співробітників остаточно звільнять. Ефективні співробітники продовжать працювати, при цьому частина з них можуть перейти в підрозділи підтримки.
Видання уточнює, що зміна організаційної структури почнеться з головного офісу держбанку. Чисельність його співробітників скоротиться з 7,5 до 4,5 тисячі осіб. Вивільнені фахівці перейдуть в дочірні сервісні структури Сбербанку і будуть займатися підтримкою бізнесу.
Крім того, перестановки відбулися в керівництві найбільшого банку Росії. Як повідомляє РИА Новости, призначені нові керівники фінансового блоку і напрямки з розвитку відносин з інвесторами. Керівники всіх функціональних блоків будуть підпорядковуватися голові фінустанови Герману Грефу.
Кадровим блоком банку буде керувати колишній керуючий директор “Трійки діалог” Гор Нахапетян, а колишній голова ради директорів компанії Рубен Варданян залишився радником Грефа.
Зниження чисельності персоналу передбачено стратегією розвитку Сбербанку. Документ був ухвалений у 2008 році, згідно з ним, до 2014 року банк повинен довести середньоспискову чисельність персоналу до рівня 210 тисяч осіб. За останні чотири роки кількість співробітників Сбербанку впала з 257 до 231 тисячі осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас