Turkish Airlines хоче об'єднатися з Lufthansa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Turkish Airlines хоче об'єднатися з Lufthansa

424
Турецьке суспільство сприйняло цю новину неоднозначно. У соцмережах багато хто виступає проти угоди, заявляючи, що заради грошей турецька влада готова віддати іноземцям останню відому турецьку компанію.
“Я відповів позитивно, сказавши, що в наших програмах такі перспективи є. Ми готові зробити такий крок”, – заявив Ердоган. Про це повідомляє News.am з посиланням на CNNturk.
Відзначимо, що серед найбільших турецьких компаній присутність іноземного капіталу не дає приводу для подібного занепокоєння. Найбільші компанії Туреччини – Koc Holding, Ziraat Bankasi, Dogan Holding і низка інших – мають повністю турецький капітал. Що стосується “Турецьких авіаліній”, то в даний час держава, в особі апарату прем’єр-міністра, володіє 49,12% акцій компанії, решта перебувають у відкритому обігу.
Turkish Airlines створена в 1933 році. В даний час літає по 260 напрямках по всьому світу. У минулому році авіакомпанія перевезла 32,7 млн пасажирів (зростання на 12% відносно 2011 року).
Lufthansa створена в 1953 році, є найбільшою авіакомпанією в Європі. В даний час до групи Lufthansa крім однойменної авіакомпанії входять також bmi, Germanwings, Austrian Airlines, SWISS і Lufthansa Cargo. У 2011 році група перевезла 106,335 млн пасажирів, безпосередньо авіакомпанія Lufthansa – 65,458 млн пасажирів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас