Франція надасть компаніям податкові пільги на 20 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція надасть компаніям податкові пільги на 20 млрд євро

Казна та Політика
241
Влада Франції оголосила, що має намір надати місцевим компаніям податкові пільги на три роки на загальну суму 20 мільярдів євро. Як повідомляє France 24, таким чином уряд має намір підтримати конкурентоспроможність французьких корпорацій.
Одночасно як ще один підтримуючий захід для виробників з 1 січня 2014 року податок на додану вартість (ПДВ) буде підвищений з нинішніх 19,6 відсотка до 20 відсотків, передає Agence France-Presse.
Представляючи план щодо підвищення конкурентоспроможності бізнесу, прем’єр-міністр Франції Жан-Марк Еро (Jean-Marc Ayrault) заявив, що уряд взяв до уваги майже всі рекомендації, з якими виступив раніше колишній керівник європейського аерокосмічного концерну EADS Луї Галуа (Louis Gallois).
Як написала газета The Wall Street Journal, Галуа назвав запропоновані ним заходи (всього 22) “шоковими”. Серед іншого, він рекомендував скоротити податок на фонд заробітної плати загалом на 30 мільярдів доларів. Що стосується ПДВ та загального соціального внеску (CSG), вони повинні бути підвищені. З цих коштів можна буде фінансувати реорганізацію професійної освіти французів, а також підтримати розвиток малого і середнього бізнесу.
У свою чергу, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що віддає перевагу не шоковим заходам, а поступовим крокам з підвищення конкурентоспроможності компаній. “Французькій економіці потрібен не шок, а глибока і тривала терапія”, – підтримав думку Олланда і міністр фінансів країни П’єр Московісі (Pierre Moscovici).
В кінці вересня соціалістичний уряд Франції представив бюджет на 2013 рік, в якому прописані найжорсткіші заходи економії за останні 30 років. Так, для зменшення бюджетного дефіциту держвидатки повинні бути скорочені загалом на 36,9 мільярда євро, причому планувалося, що майже дві третини цієї суми будуть отримані за рахунок підвищення податкового навантаження.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас