Товарообіг між Україною і США виріс на 14% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарообіг між Україною і США виріс на 14%

Казна та Політика
256
Товарообіг між Україною та США за січень-жовтень поточного року зріс на 14%, – до $3,4 млрд, повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калетник.
Згідно з повідомленням прес-служби відомства у вівторок, про це він заявив під час зустрічі у Вашингтоні з виконуючим обов’язки комісара Служби митної та прикордонної охорони США Девідом Агіларом.
На початку зустрічі голова Держмитслужби України зазначив, що зберігається тенденція до збільшення обсягів двосторонньої торгівлі між Україною та США. За обсягом прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку України, США посідають 10 місце.
“Активізація торговельно-інвестиційного співробітництва між нашими країнами сприятиме подальшому проведенню системних економічних реформ і покращенню інвестиційного клімату”, – цитує прес-служба І.Калетника.
У повідомленні також зазначено, що сторони домовилися прискорити процес укладення Угоди між урядами України і США про взаємодопомогу у митній справі. У ній буде визначено порядок обміну інформацією, який дозволить і надалі спрощувати і прискорювати митні процедури.
Відомства двох країн також зацікавлені в отриманні оперативної інформації попереджувального характеру про незаконне переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів та даних про затримання значних партій наркотиків.
Під час зустрічі головами митних відомств двох країн ухвалено рішення підготувати та підписати Спільну заяву про співробітництво між Державною митною службою України та Агентством з боротьби з наркотиками США через Варшавський Офіс DEA.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас