НБУ пояснив, коли імпортна операція без ввезення товару в Україну може вважатися завершеною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пояснив, коли імпортна операція без ввезення товару в Україну може вважатися завершеною

893
Національний банк України (НБУ) пояснив, що на підставі постанови уряду від 29 жовтня 2012 р. №1009 імпортна операція з нерезидентом без ввезення товару в Україну вважається завершеною після зарахування виручки, отриманої винятково від нерезидента. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті регулятора.
“… Надходження коштів від іншого резидента України за такою операцією не є підставою для завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України та зняття її з контролю згідно з Інструкцією про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 24 березня 99 р. №136 (зі змінами)”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України своєю постановою 29 жовтня 2012 р. №1009 “Про внесення змін до пункту 3 Порядку визначення терміну та умов завершення імпортної операції без ввезення товару на територію України” уточнив перелік умов, за яких імпортні операції резидентів без ввезення товару на територію України вважаються завершеними.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас