Падіння обсягу замовлень промпідприємств ФРН у вересні було максимальним за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння обсягу замовлень промпідприємств ФРН у вересні було максимальним за рік

198
Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини впав у вересні 2012 року на 3,3%, в порівнянні з попереднім місяцем, що стало максимальним зниженням за рік, повідомило міністерство економіки ФРН.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зменшення показника на 0,4%.
Скорочення обсягу замовлень відносно вересня 2011 року склало 4,7% за консенсус-прогнозу експертів 1,5%.
Переглянуті дані за серпень вказали на падіння замовлень промпідприємств на 0,8% відносно попереднього місяця і зниження на 4,6% в річному вирахуванні. Раніше повідомлялося про їх зменшення відповідно на 1,3% та 4,8%.
Економіка ФРН послаблюється на тлі реалізованих країнами єврозони програм бюджетної економії, а також скорочення споживчих витрат, що негативно позначаються на обсягах німецького експорту.
Показник ділової довіри до економіки країни впав у вересні до мінімуму більш ніж за 2,5 роки, а безробіття піднялося з найнижчого за два десятиліття рівня.
Тим не менш, Німеччина справляється з кризою краще, ніж її партнери по єврозоні, завдяки збереженню високого попиту на її товари в emerging markets, а також внутрішньому споживанню.
“У короткостроковій перспективі прогноз для німецької економіки є похмурим, – відзначає аналітик Commerzbank AG у Франкфурті-на-Майні Ральф Солвін. – Замовлення на продукцію місцевих компаній були слабкими в останні місяці, і це знайде відображення в показниках промвиробництва в найближчому майбутньому. Однак ми бачимо хороші шанси на відновлення економіки країни в перспективі”.
Замовлення на продукцію промпідприємств на внутрішньому ринку Німеччини скоротилися у вересні на 1,8%, порівняно з попереднім місяцем. Обсяг експортних замовлень впав на 4,5%, замовлення з країн єврозони впали на 9,6%.
Обсяг замовлень на засоби виробництва скоротився на 2,4%, тоді як попит на споживчі товари знизився на 1,7%.
Згідно з прогнозом Міжнародного валютного фонду (МВФ), ВВП Німеччини збільшиться в 2012 р. на 0,9%. У другому кварталі цього року темпи зростання економіки країни склали 0,3%, дані за третій квартал будуть опубліковані 15 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас