Рахунки іноземців на Кіпрі будуть обговорюватися на переговорах про фіндопомогу - Мінфін ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки іноземців на Кіпрі будуть обговорюватися на переговорах про фіндопомогу - Мінфін ФРН

408
Всі важливі питання, що стосуються фінансової допомоги для Кіпру, будуть обговорюватися на переговорах між кіпрським урядом і представниками так званої “трійки” кредиторів – Міжнародного валютного фонду (МВФ), Європейського центрального банку та Європейської комісії, заявив представник міністерства фінансів Німеччини Мартін Коттхаус, слова якого передає агентство Bloomberg.
“Проблема, яку активно піднімають ЗМІ, буде частиною обговорення”, – зазначив М.Коттхаус у відповідь на запитання про рахунки громадян Росії, розміщені у банках Кіпру.
За інформацією журналу Der Spiegel, громадяни Росії приховують у кіпрських банках загалом $26 млрд, нажиті незаконним шляхом. Якщо Євросоюз надасть Кіпру фіндопомогу, у виграші здебільшого виявляться росіяни, які відмивали гроші в банках цієї країни, підкреслює журнал.
Як повідомлялося раніше, в червні 2012 року Кіпр став вже п’ятою країною єврозони, яка звернулася по допомогу до ЄС. Крім цього, кіпріоти вели переговори з Росією і МВФ. У РФ Кіпр просив кредит на 5 млрд євро, проте рішення про його надання так і не було схвалено. “Трійка” після оцінки стану економіки країни в кінці червня заявила, що їй може знадобитися більше 10 млрд євро, або 56% ВВП. У серпні оцінка була підвищена до 12-16 млрд євро.
На початку жовтня джерела в уряді Кіпру повідомили про наміри просити у Євросоюзу фінансову допомогу в розмірі 11 млрд євро, або 62% ВВП, для рекапіталізації банків і погашення боргових зобов’язань.
Уряд Кіпру де-факто не має доступу на боргові ринки з травня 2011 року, і в грудні 2012 року він може зіткнутися з прямою загрозою дефолту в разі неузгодження зовнішньої допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас