Італійці відмовились від "поганого банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці відмовились від "поганого банку"

836
Передбачалося, що банки злили б в нову структуру активи в розмірі від 30 до 100 млрд євро. В обмін уряд мав би надати їм держоблігації, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
Схему “поганого банку” вже випробували в Ірландії і збираються запускати в Іспанії, банківський сектор якої також буквально загруз у боргах. Така схема дозволяє спростити фінансування невеликих банків, а вони б змогли, в свою чергу, збільшити кредитування. Проте створення “поганого банку” зміцнило б зв’язок між урядом та банківським боргом, що суперечить реформам в країні, а також планам Європейського союзу послабити цей зв’язок, так як він посилює боргову кризу в регіоні.
“Останнє, чого Італія потребує зараз, це подальше зміцнення зв’язку між суверенним боргом і банківським сектором країни”, – заявив керуючий директор Spiro Sovereign Strategy Ніколас Спіро.
Зниження італійських облігацій з початку боргової кризи три роки тому значно вплинуло на доходи національних банків, які є найбільшим утримувачем боргу країни. Прибутковість за 10-річними облігаціями Італії зросла майже на 100 базисних пунктів з початку боргової кризи, і тепер країна платить за залучені кошти на 357 базисних пунктів більше, ніж Німеччина.
За даними МВФ, обсяг непрацюючих кредитів в італійських банках становить близько 10,7% від загального обсяг кредитів. Гірший, ніж в єврозоні, показник тільки в Греції та Ірландії. Італійська банківська асоціація наводить дані свого дослідження, які говорять про показник на рівні 5,9% на кінець вересня.
У ЦБ Італії вважають, що країна вийде з рецесії в наступному році. У 2012 р. ВВП скоротиться на 2,3%, а в 2013 р. зниження складе 0,5%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас