ЦВК пропонує Раді призначити повторні вибори в 5-ти мажоритарних округах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК пропонує Раді призначити повторні вибори в 5-ти мажоритарних округах

812
Центральна виборча комісія України в постанові, схваленій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів в 5 одномандатних округах: №94, 132, 194, 197, 223.
Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів в даних округах і звертається до Верховної Ради щодо схвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.
У своїй постанові ЦВК відзначає, що вибори в даних округах проведені без дотримання норм, передбачених Конституцією і законом про вибори народних депутатів України.
Як повідомлялося, в окрузі №94 (Обухів, Київська область) спершу перемагав кандидат від “Батьківщини” Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував В.Романюк, і окружком оголосив переможцем кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області.
В окрузі №132 (Первомайськ, Миколаївська область) була боротьба між кандидатом від об’єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Трав’янком, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації.
За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Трав’янка на 4167 голосів, проте після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Трав’янко, але доручила перевірити всі.
У 194 окрузі (Черкаська область) окружком визнав переможцем представника ВО “Батьківщина” Миколу Булатецького, за якого проголосували 40,79% виборців. На друге місце в окрузі вийшла почесний президента ПАТ “Азот” Валентина Жуковська, за яку проголосували 25,29%.
В окрузі №197 (Канів, Черкаська область) комісія дуже повільно рахувала голоси, і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата “Батьківщини” Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Б.Губський значився як переможець.
Триває боротьба в окрузі №223 у Києві між кандидатом “Свободи” Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської райради та райадміністрації в столиці). Спершу перемогу отримував В.Пилипишин, за останніми даними лідирує Ю.Левченко, але суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас