Новий прем'єр-міністр Грузії обіцяє знизити витрати на президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий прем'єр-міністр Грузії обіцяє знизити витрати на президента

Казна та Політика
458
Новий прем’єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі пообіцяв знизити витрати держави на свого політичного суперника президента Михаїла Саакашвілі і його союзників.
Іванішвілі, що сколотив мільярди доларів у Росії, очолив уряд після того, як його опозиційний блок “Грузинська мрія” переміг партію союзника США Саакашвілі на виборах 1 жовтня, завершивши майже дев’ятирічне правління команди реформаторів.
Іванішвілі обіцяв співпрацювати з президентом і продовжити його курс на інтеграцію з Євросоюзом і НАТО. Після цього його уряд вирішив зекономити на рахунках голови держави за електрику, його офісі та міжнародних візитах.
“Тільки на оплату електрики в будівлі президентського палацу щорічно витрачається 800.000 ларі ($482.000), і державний бюджет більше не буде містити цих витрат”, – сказав Іванішвілі на брифінгу після засідання уряду, на якому розглядався проект держбюджету на майбутній рік.
Для набуття чинності документ повинен бути схвалений парламентом і підписаний президентом.
Прес-секретар президента Манана Манджгаладзе не сказала, чи підпише Саакашвілі документ з такими умовами.
“Будівля, в якій функціонує президентська адміністрація, не є власністю громадянина Михаїла Саакашвілі, а є президентською адміністрацією”, – сказала вона на брифінгу.
Іванішвілі запропонував опонентові переїхати з нового сучасного приміщення, створеного італійським архітектором Мікеле де Луккі, в будівлю урядової канцелярії, пообіцявши цілий поверх і окремий ліфт.
Давній противник Саакашвілі Іраклій Аласанія, який зайняв з приходом до влади Іванішвілі крісло міністра оборони і віце-прем’єра, сказав, що уряд стурбований і фінансуванням польотів глави держави.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас