У ВР можуть ухвалити у 2-му читанні закон, що дозволяє закривати сайти протягом 7 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР можуть ухвалити у 2-му читанні закон, що дозволяє закривати сайти протягом 7 днів

1074
Більшість Верховної Ради спробує ухвалити у другому читанні законопроект, який дозволить закривати сайти без суду протягом семи днів.
Мова йде про законопроект №6523 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання прав і спільних прав” авторства “регіонала” Максима Луцького. Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат Леся Оробець.
“На цьому тижні влада знову полює на інакомислення в інтернеті. За наявною у мене інформацією, у вівторок більшість знову спробує протягнути в Раді закон (проект №6523), який дозволить закривати сайти протягом семи днів – без суду. Цього разу під шумок рейдерських атак в спірних окружних дільницях і без рішення профільного комітету, який навіть не розглядав порівняльну таблицю проекту до другого читання (див. статус проходження проекту на сайті Ради). Це суперечить законодавству, але не бажанням влади встановити тотальний контроль над інформпростором та вкотре нажитися на українцях, виставляючи їх як “піратів”, – наголосила Оробець.
Як повідомлялося раніше, влітку Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні. Однак після проведення мітингу під парламентом Верховна Рада відклала ухвалення скандального законопроекту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас