Європа може не боятися розпаду - президент ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа може не боятися розпаду - президент ЄС

365
Європа вступає в нову фазу боротьби з фінансовою кризою, благополучно подолавши період побоювань щодо можливого розвалу зони євро, зростає рівень політичної взаємодії та конкурентоспроможності в регіоні, вважає президент Європейського союзу Герман ван Ромпей, слова якого наводить агентство Bloomberg.
“Не всі наші проблеми позаду, але ми вступаємо в нову стадію боротьби з кризою в єврозоні, – заявив Г.ван Ромпей на зустрічі з представниками бізнесу в найбільшому місті В’єтнаму Хошимін. – Зусилля останніх двох років, вжиті як на рівні окремих держав-членів, так і на рівні всього союзу, тепер приносять плоди”.
За словами Г.ван Ромпея, всі проблемні країни регіону – такі як Греція, Ірландія, Італія, Португалія та Іспанія – демонструють зростання конкурентоспроможності, скорочення рівня дефіциту держбюджетів і підвищення якості виконання бюджетів.
Крім того, в низці випадків спостерігається “вражаюче” скорочення спредів прибутковості держоблігацій цих країн і еталонних німецьких бондів.
“Ми крок за кроком просуваємося в потрібному напрямку, – зазначив голова ЄС. – Найголовніше зараз – втримати цей напрямок. Швидкість в деякому сенсі навіть менш важлива, ніж цей напрямок”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас