У МВС взялись за нелегальні обмінники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС взялись за нелегальні обмінники

Кримінал
2685
Під час рейду співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) МВС припинили нелегальну діяльність пунктів обміну валюти, які працювали в різних частинах країни.
Як повідомили у відомстві, правоохоронці отримують інформацію про нелегальні обмінники від територіальних управлінь Нацбанку, які стежать за точками з відкликаними реєстраційними документами. Відсутність легального дозволу на валютно-обмінні операції не заважає тіньовим структурам проводити свою діяльність, яка приносить збитки легальним фінустановам.
Так, під час подібного рейду міліції у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Одеській областях, Криму та Києві було виявлено 23 нелегальні точки. Відомство підкреслює, що порушники нестимуть адміністративну відповідальність за порушення правил валютних операцій, а сама валюта – рублі, євро і долари – буде вилучена.
Міліція дає декілька порад, як виявити нелегальний пункт обміну валют. Як правило, останні не мають вивісок з реквізитами фінансових установ, не вимагають у клієнта документів, що підтверджують його особу (що за нинішніми правилами обов’язково) і не видають квитанцій про проведену операцію. Таким чином, користуючись послугами тіньових обмінників, громадяни ризикують своїми правами, оскільки в разі претензій довести свою правоту дуже складно.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров переконував, що в грошових обмінних пунктах немає жодного ажіотажу, а будь-яка дезінформація про нестабільність виходить від супротивників влади.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас