Загальна сума кредитів, виданих нерезидентам в Україні, становить понад 7,3 млрд. грн - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загальна сума кредитів, виданих нерезидентам в Україні, становить понад 7,3 млрд. грн - експерт

763
На даний момент загальна сума кредитів, виданих нерезидентам, становить понад 7,3 млрд. грн. Цьому сприяє схема, якою користуються окремі банки, щоб збільшити попит на валютне кредитування.
Такий коментар FINANCE.UA дав президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
Він зазначив, що, як відомо, валютне кредитування в Україні дуже істотно обмежене. Фактично валютні кредити можуть отримати лише особи, які мають джерела доходу у вигляді валютних надходжень. Такими є експортери, які отримують валютну виручку і тим самим можуть бути отримувачами валютних кредитів. Але от імпортери та інші особи, які отримують доходи у вигляді гривні, отримати валютний кредит в Україні не можуть. Як результат, валютне кредитування зараз зменшується, в той час як гривневе зростає.
“Кредит оформлюється на громадянина Росії чи Білорусі, чи взагалі на молдаванина. В цьому випадку, такий громадянин може надати свою довідку про заробітну плату, яку він отримує в Росії чи Білорусі. В результаті, підтверджений факт одержання доходу у валюті, а не гривні. Таким чином виходить, що і кредит можна видавати валютний. А якщо це фізична особа, то можна видавати кредит в готівковій валюті. Що потім робить з валютою ця особа – це окрема розмова”, – зазначив експерт.
Нагадаємо, Національний банк України розмістив на своєму веб-сайті роз’яснення, в якому зазначається, що надання споживчих кредитів в інвалюті на території України заборонено. Таким чином, вищевказана заборона поширюється на всі категорії споживачів – фізичних осіб, до яких відносяться і нерезиденти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас