Бюджет ЄС: як британського прем'єра підвели однопартійці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет ЄС: як британського прем'єра підвели однопартійці

Казна та Політика
277
Палата громад відхилила пропозиції прем’єра щодо бюджету Євросоюзу. Парламентарії, зокрема представники консерваторів, наполягають на скороченні витрат.
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон під час обговорення в Палаті громад пропозицій уряду щодо проекту довгострокового бюджету Європейського Союзу зазнав поразки. Опозиція, а також частина депутатів-консерваторів зажадали від прем’єра проводити більш жорсткий курс і наполягти на скороченні витрат.
Відповідний проект постанови ввечері 31 жовтня підтримали більшість парламентаріїв, у тому числі багато однопартійців прем’єра. Схвалене рішення не носить обов’язкового характеру. Однак “повстання у лавах власної партії” послабить позиції Кемерона, відзначає агентство DAPD.
Провідні країни ЄС наполягають на урізанні видатків
Бюджет ЄС на 2014-2020 роки буде розглядатися на спеціальному саміті, що відкривається 22 листопада, нагадує агентство dpa. Британський прем’єр наполягає на заморожуванні витрат з урахуванням рівня інфляції. Однак лейбористи, а також скептики в лавах консерваторів, вважають, що цього замало. Вони вимагають скорочення витрат.
За даними дипломатичних джерел у Брюсселі, підготовлений Єврокомісією проект передбачає зростання бюджету протягом семи років. Проти цього виступають Франція, Великобританія, Німеччина і Швеція, які наполягають на скороченні запропонованого бюджету як мінімум на 100 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас