Один з найбільших виробників урану у світі збільшив прибуток в 2,1 разу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших виробників урану у світі збільшив прибуток в 2,1 разу

348
Канадська компанія Cameco, один з найбільших виробників урану в світі, в III кварталі 2012 року збільшила чистий прибуток за МСФЗ у 2,1 разу, порівняно з аналогічним періодом 2011 року, до $82 млн, повідомила компанія.
Скоригований показник чистого прибутку (за вирахуванням деривативів) за звітний період упав на 50% в річному зіставленні, до $52 млн. Виручка знизилася на 23%, до $408 млн, валовий прибуток – на 25%, до $135 млн.
Зниження скоригованого чистого прибутку компанія пояснила скороченням виручки уранового підрозділу у зв’язку зі зменшенням обсягу продажів, падінням ціни реалізації і більш високою собівартістю. Крім того, на прибутку відбилося збільшення витрат на розвідку та адміністративне управління. Падіння прибутку в III кварталі було частково компенсовано зростанням доходів від електроенергетичного підрозділу компанії, де виросли продажі і скоротилися витрати.
За підсумками III кварталу 2012 року компанія зберегла видобуток урану на рівні аналогічного періоду минулого року 5,3 млн фунтів (2,404 тис. тонн).
За звітний період спотові та довгострокові ціни на уран знизилися в річному вирахуванні на 6% і 7% відповідно. Середня ціна реалізації урану Cameco скоротилася на 6%, до $44,49 за фунт.
Cameco за звітний період також знизила обсяги виробництва гексафториду урану, діоксиду урану і паливних елементів на 25%, до 2,8 млн кг у перерахуванні на уран.
Компанія в 2012 році, як і раніше, планує видобути близько 21,7 млн фунтів урану. Однак у зв’язку з тим, що Cameco знизила прогноз будівництва нових реакторів у світі в період з 2012 по 2021 роки до 80 з попередньо очікуваних 95, компанія переглянула свою довгострокову стратегію.
“У довгостроковій перспективі ми продовжуємо чекати сильні показники. Тим не менш, невизначеність, що зберігається на ринку, змусила нас переглянути і скоригувати наші плани зростання. Ми вирішили в короткостроковій перспективі зосередитися на розвитку вже наявних проектів, завдяки яким ми розраховуємо довести видобуток урану до 36 млн фунтів до 2018 року, в порівнянні з раніше запланованими 40 млн фунтів”, – наведені слова президента і виконавчого директора Cameco Тіма Гітцеля в повідомленні.
Компанія має намір зберегти за собою можливість реалізувати відкладені нові проекти в стислі терміни, якщо це дозволить ринок.
Cameco є одним з найбільших виробників урану в світі, володіє урановими рудниками і конверсійними заводами в Канаді та США, а також 60%-вою часткою в СП “Інка” з “Казатомпрому” (Казахстан). Крім того, в портфель активів входять розвідувальні проекти в Австралії і Монголії. Також компанія виступає основним акціонером АЕС Bruce Power на березі озера Гурон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас