Член ЦВК назвав підрахунок голосів "брудним" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член ЦВК назвав підрахунок голосів "брудним"

875
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера відзначає, що на виборах Верховної Ради процес підрахунку голосів виборців проходить непрозоро. Про це він сказав на брифінгу.
«Я вам тут не хочу висловлювати офіційну позицію Центральної виборчої комісії, так як на це мене ніхто не уповноважував. Але скажу як один з членів ЦВК, що ці вибори в частині підрахунку голосів є достатньо брудними, і це є очевидним», – сказав він.
При цьому він зазначив, що у багатьох випадках простежуються ознаки політичного впливу на роботу виборчих комісій.
Також він припустив, що в окремих випадках в незадовільній роботі виборчих комісій причиною є людський фактор і погана організація їх роботи.
Крім цього, коментуючи судовий розгляд при встановленні результатів виборів, Магера вкотре підкреслив неприпустимість встановлення остаточних результатів за допомогою судів.
При цьому він зазначив, що суди при розгляді скарг суб’єктів виборчого процесу уповноважені зобов’язати окружні виборчі комісії здійснити певні дії, зокрема, розглянути питання про визнання недійсними виборів на певних виборчих дільницях, але при цьому вони не уповноважені, за його словами, розглядати справу по суті та ухвалювати по ній рішення.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас