Держборг США досягне встановленого законом ліміту $16,4 трлн до кінця 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг США досягне встановленого законом ліміту $16,4 трлн до кінця 2012 року

Казна та Політика
568
Мінфін США попередив, що вичерпає встановлений законом ліміт розміщення державних боргових зобов’язань на рівні $16,4 трлн вже до кінця 2012 року, однак, використавши всі наявні лазівки, зможе продовжувати виконувати свої зобов’язання і деякий час на початку 2013 року, повідомляє агентство Bloomberg.
“Хороші новини в тому, що нам вдасться дотягнути до кінця року. Були розмови, що питання про підвищення ліміту держборгу стане частиною обговорень більш широкої проблеми “бюджетного обриву”, – відзначив головний економіст Pierpont Securities LLC Стівен Стенлі. – Тепер передбачається, що у них (Мінфіну – ІФ) вийде провернути деякі хитрощі, щоб дотягнути, можливо, до лютого або березня”.
Так званий “бюджетний обрив” – автоматичне скорочення витрат американського бюджету і податкових пільг на $607 млрд (майже 4% ВВП) – може відбутися в січні 2013 року, якщо Конгрес і адміністрація Барака Обами не досягнуть угоди щодо заходів скорочення бюджетного дефіциту. Бюджетний департамент Конгресу та економісти Уолл-стріт вважають, що настання “бюджетного обриву”, швидше за все, призведе до рецесії в економіці.
Мінфін також оголосив про намір розмістити на наступному тижні держоблігації на загальну суму $72 млрд. 6 листопада пройде аукціон з розміщення трирічних паперів, під час якого планується залучити $32 млрд, 7 листопада – аукціон десятирічних бондів на $24 млрд, а 8 листопада будуть продані тридцятирічні облігації на $16 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас