Експерти виступають за ліквідацію обмінних пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти виступають за ліквідацію обмінних пунктів

Валюта
6594
Експерти виступають за ліквідацію агентських обмінних пунктів і закріплення права на проведення валютно-обмінних операцій винятково за банками.
“На мою думку, обмінники набагато важче контролювати і моніторити їх діяльність. В свою чергу у банків є відповідальність перед клієнтами, тобто гарантії. Більше того, невеликі обмінники ставлять собі за мету якомога більше заробити на різниці курсів”, – вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
За словами директора Бюро економічних і соціальних технологій Валерія Гладкого, обмінні пункти поширені тільки в Україні, тоді як на Заході їх обмежена кількість.
“Ніде обмінників, крім обмеженої їх кількості в Парижі, де багато туристів, я не бачив. Немає такого в світі, щоб були банки, а паралельно з ними – якісь інші установи, які проводять обмін валюти”, – вказує експерт.
Він також додав, що ліквідація обмінних пунктів ніяк не відіб’ється на українцях.
Керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко вважає, що доцільніше було б скоротити кількість обмінних пунктів, залишивши їх винятково в місцях великого скупчення туристів.
“Був період, коли ці обмінники хотіли закрити. В сьогоднішніх умовах слід підходити до цього питання з точки зору зручності для клієнтів. Якщо простих українців зникнення обмінників не зачепить, то для туристів їх можна залишити в туристичних зонах – наприклад, Криму чи Карпатах”, – сказав експерт.
На думку старшого радника Альфа-банку (Україна) Романа Шпека, позбавлення обмінних пунктів права проведення обмінних операцій сприятиме дедоларизації української економіки.
За його словами, це буде сприяти легалізації та детінізації економіки.
Як повідомляло агентство, у листопаді 2008 року Олександр Савченко, що був тоді заступником голови Національного банку, виступив за скорочення кількості агентських обмінних пунктів, відзначаючи, що у банків достатня кількість відділень для обслуговування валютно-обмінних операцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас