Ще один Фонд гарантування виплат з'явиться в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один Фонд гарантування виплат з'явиться в Україні

1359
Нацкомфінпослуг оприлюднив законопроект “Про Фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя”, який забороняє страховикам, які не є учасниками Фонду, займатися страхуванням життя.
Документ проголошує, що Фонд – державна спеціалізована установа. Його органи управління – спостережна рада та правління. До складу наглядової ради входять 5 осіб – 2 представники уряду, 1 представник Нацкомфінпослуг і 2 представники учасників фонду, які обираються на зборах його учасників.
При вступі до Фонду страхові компанії будуть зобов’язані заплатити вступний внесок – 20 тис. гривень. Членські внески потрібно буде платити 2 рази на рік у розмірі 0,4% суми страхових премій за результатами 6 і 12 місяців роботи. А якщо у Фонду не буде достатньо коштів для гарантійних виплат страхувальникам, то він може встановлювати додаткові внески для страхових компаній.
Максимальна сума гарантійної виплати, яку зможе отримати застрахована особа за договором страхування життя від Фонду – 20 тис. гривень. Ця сума може бути збільшена за рішенням наглядової ради, якщо у Фонді буде вистачати коштів для цього.
Примітно, що застраховані особи, які в останні три роки були членами органів управління неплатоспроможного страховика, не зможуть отримати виплати з Фонду.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас