У МЗС впевнені - світ визнає зміцнення в Україні демократії. Європейські спостерігачі кажуть про протилежне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС впевнені - світ визнає зміцнення в Україні демократії. Європейські спостерігачі кажуть про протилежне

256
Міністерство закордонних справ вважає, що оцінки міжнародних спостерігачів виборів Верховної Ради свідчать про те, що міжнародне співтовариство визнає зміцнення в Україні конкурентної демократії і парламентаризму.
Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.
Грищенко зазначає, що більшість спостерігачів вже оприлюднили попередні оцінки виборчого процесу в Україні.
На його думку, міжнародні спостерігачі підкреслюють, що в Україні створена належна законодавча база для проведення демократичних виборів, виборчий процес носить змагальний характер, виборці мають можливість вибирати з різних політичних партій, а також відзначають спокійне і мирне проведення голосування.
“Переважна більшість міжнародних спостерігачів позитивно оцінили процес голосування та підрахунку голосів. Таким чином, міжнародне співтовариство визнає, що майбутній склад Верховної Ради відображає волю українського народу, а в Україні зміцнюються традиції конкурентної демократії і парламентаризму”, – йдеться в заяві.
При цьому Грищенко зазначив, що Україна проаналізує зауваження, на які вказали міжнародні спостерігачі, а виявлені недоліки будуть враховані.
На думку міністра, обрання нового складу Верховної Ради створює сприятливі передумови для активізації демократичних і економічних реформ, ініційованих Президентом Віктором Януковичем, і подальшої реалізації стратегічного курсу на європейську інтеграцію.
Як повідомляло агентство, спостережна місія Парламентської Асамблеї Ради Європи вважає, що вибори Ради не відображають волю українського народу.
Спостережні місії від Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Парламентської асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ, Європейського парламенту та Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору (НАТО) відзначають, що вибори Ради характеризувалися відсутністю рівних умов для учасників, зловживанням адміністративним ресурсом, недостатньо прозорою виборчою кампанією і незбалансованим висвітленням у ЗМІ.
Раніше прем’єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров висловлював надію на позитивну оцінку виборів Ради усіма спостерігачами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас