Кабмін пропонує Раді узаконити механізм компенсації збитків, завданих діями митників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді узаконити механізм компенсації збитків, завданих діями митників

Казна та Політика
355
Кабінет міністрів України пропонує внести зміни до Митного кодексу України з метою приведення його у відповідність з нормами Бюджетного кодексу, а також з урахуванням рекомендацій FATF в частині відшкодування збитків, завданих діями або бездіяльністю митних органів.
Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді та опублікований на офіційному сайті парламенту.
Як випливає з пояснювальної записки до законопроекту, обсяг компенсаційних виплат встановлюється Законом про Державний бюджет і становить 30 млн грн. Така сума закладена в проект бюджету на 2013 рік.
Законопроект також встановлює порядок погашення збитків, механізм затримання валютних цінностей митним органом, визначає максимальний рівень компенсаційних платежів підприємству торгівлі, яке реалізує конфісковані та переведені у дохід держави товари.
Державна митна служба України звільнила зі своїх лав 28 співробітників за вчинення службових злочинів та корупційні діяння протягом третього кварталу 2012 року. За три літні місяці співробітники антикорупційних підрозділів провели 60 розслідувань і 239 перевірок діяльності співробітників митної служби, за результатами яких порушено 13 кримінальних справ. Сімнадцяти чиновникам різного рангу пред’явлені обвинувачення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас