В Європу прийде "Банк бідняків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європу прийде "Банк бідняків"

Кредит&Депозит
2177
Бангладешські Grameen Bank, заснований нобелівським лауреатом Мухаммадом Юнусом, вийде на ринок Шотландії. Як пише The Guardian, банк уклав угоду з місцевою фінустановою Tesco Bank про кредитування підприємців.
До цього Grameen Bank не був представлений в Європі. З розвинених країн він працює тільки в США – його відділення є в Нью-Йорку. Grameen Bank планує надавати невеликі кредити під високі відсотки. Фінустанова почне роботу з Глазго в 2013 році. У Tesco Bank розраховують, що фінансова підтримка дрібних підприємців допоможе підтримати місцеву економіку.
Прес-секретар Tesco Bank Бенні Хіггінс (Benny Higgins) зазначив, що фінорганізація поки не планує отримувати прибуток від співпраці з Grameen Bank – мова йде про “соціальний проект”. За його словами, Tesco Bank надасть партнеру свої приміщення, консультантів і кошти для видачі кредитів.
Grameen Bank (“банк сіл”) був створений Юнусом в 1983 році і спеціалізується на кредитуванні найбідніших верств населення. Він став першою великою мікрофінансовою установою в світі, і за його створення Юнус отримав Нобелівську премію. Сам лауреат неодноразово наголошував, що метою банку є не тільки комерційний прибуток, але і боротьба з бідністю.
Фінустанова відома як “банк бідняків” не тільки тому, що працює з найменш платоспроможними верствами населення, але ще і належить своїм позичальникам на 94 відсотки.
Мікрофінансові організації надають громадянам кредити за більш високими відсотковими ставками, ніж банки, але вони зазвичай не вимагають застав, поручительств і хорошої кредитної історії. Мікрофінансісти можуть кредитувати підприємців, яким відмовляють звичайні банки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас