Ціна хлібу може спокійно піднятись до 5 гривень - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна хлібу може спокійно піднятись до 5 гривень - експерт

Аграрний ринок
222
В Україні можна підвищити середню ціну на хліб до 5 грн.
Таку думку висловив директор Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса в ефірі Першого ділового каналу.
“Якщо подивитися на ситуацію зараз, то ціна (на деякі сорти хліба) залежно від регіонів сягає 3 гривень. Думаю, що до 5 гривень можна було би спокійно підняти на всю Україну. Це буде набагато нижче, ніж світовий рівень. Якщо взяти Європейський Союз, то 1 кілограм чорного хліба коштує 1-1,2 євро”, – сказав він.
За його словами, за таких умов уряд має подбати про адресну допомогу сім’ям, для яких таке здорожчання хліба буде значним.
“Якщо ви запитаєте в багатьох людей, скільки коштує буханка чорного хліба, то більшість навіть не знає. Тому що на сьогоднішній день хліб в Україні досить дешевий. В нашій країні дуже багато малозабезпечених, тому їх треба підтримувати. Інше питання: чи підтримувати всіх дешевою ціною на хліб, чи тих, хто цього дійсно потребує. Я дотримуюсь думки, що треба давати адресну допомогу сім’ям, які мають дуже малі доходи”, – зазначив Ліссітса.
Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що найближчим часом зростання цін на борошно і хлібобулочні вироби не буде.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас