Кабмін збирається забезпечувати житлом 3350 молодих українців щорічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін збирається забезпечувати житлом 3350 молодих українців щорічно

Казна та Політика
505
Кабінет міністрів на засіданні 24 жовтня затвердив Державну програму забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.
Про це повідомили в прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву з посиланням на його голову правління Леоніда Рисухіна.
«Програмою передбачено залучення протягом 5 років з державного, місцевих та інших джерел коштів у сумі 5460 млн. гривень, що дозволить забезпечувати житлом в середньому до 3350 молодих громадян щорічно. Таким чином, завдяки участі в цій програмі понад 16 тис. молодих сімей та одиноких молодих громадян, зареєстрованих у фонді на отримання пільгових кредитів, зможуть отримати власне житло», – зазначив Рисухін.
Серед основних напрямків програми – нормативно-правовове вдосконалення існуючого механізму пільгового довгострокового кредитування будівництва (реконструкції) і придбання житла для молодих сімей та одиноких молодих громадян. Програма повинна сприяти зменшенню вартості будівництва житла для молоді. А також створити умови для отримання власного житла молодими спеціалістами, які отримали направлення на роботу передусім у сільській місцевості.
Нагадаємо, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву пропонує продовжити програму надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла на 5 років із щорічним фінансуванням в 600-700 млн грн. Таке фінансування дасть змогу забезпечити житлом близько 16 тисяч сімей, які зареєстровані в рейтингу на отримання пільгових кредитів.
Дана програма розрахована на 2002-2012 роки, тобто формально вона припиняє свою дію по закінченні поточного року.
За словами Рисухіна, Державна програма забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки недофінансована з державного бюджету на 50% – приблизно на 700-800 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас