Автор ПК: Якщо в родині на людину 20 квадратних метрів, значить, платити за ЖКГ треба більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автор ПК: Якщо в родині на людину 20 квадратних метрів, значить, платити за ЖКГ треба більше

Казна та Політика
6587
В інтерв’ю «Главкому» президент Академії фінансового управління при Мінфіні, екс-заступник міністра фінансів, один з авторів Податкового кодексу Тетяна Єфименко розповіла про своє бачення нинішньої пенсійної реформи та її результату для фінансової системи в цілому.
«Пенсійна реформа йде важким еволюційним шляхом. Можна було б зробити так, як це зробили в Грузії. Там дуже незначний обсяг витрачається з бюджету на підтримку пенсій, на відміну від нашого бюджету, де обсяг цих коштів досить високий, і критикується в тому числі і МВФ. Але ні в кого не підніметься рука позбавити людей допомоги», – вважає Єфименко.
«Потрібно вдосконалювати пенсійну систему, використовувати гроші, які формуються в накопичувальному режимі в економіці. Ми зараз вивчаємо умови, як проходила ця реформа в Східній Німеччині, коли відбулося злиття з Західною. Наявні в економіці ресурси ми повинні розкласти по купках і прорахувати, скільки коштує проведення того чи іншого сценарію реформ, зрозуміти, що можна реально зробити, що ні – в силу відсутності грошей. І підвищувати ступінь адресності. З тими ж житлово-комунальними послугами», – сказала вона.
«Я вважаю, що люди з високими доходами мають можливість оплачувати послуги ЖКГ за іншими тарифами. Можна виходити з житлової площі. Припустімо, у нас на людину в середньому припадає 10-12 квадратних метрів. Так на 10-12, як у цілому по країні, давайте рахувати ціну послуг ЖКГ за зниженою ціною, тією, яка є. А якщо в родині на одну людину не 10, а 20 квадратних метрів, значить, давайте за цю різницю, яку потрібно опалювати, оплачувати за повною вартістю. Підходи до диференціації потрібно крок за кроком розширювати», – заявила президент.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас