Митний союз не вбереже Україну від кризи - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митний союз не вбереже Україну від кризи - експерт

627
Вступ до Митного союзу не вбереже Україну від кризи.
Таку думку висловив виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень “CASE-Україна” Дмитро Боярчук у ефірі “Ера-FM”.
“Росія є одним із основних торгових партнерів Європейського Союзу, тобто залежить від того, як там ідуть справи. Якщо ситуація в Європі погіршуватиметься, то на якомусь етапі дійде і до Росії та інших країн Митного союзу. Тому казати, що приєднання до Митного союзу заради того того, що там буде тихіше і затишніше, на мою думку, не аргументовано”, – сказав він.
Нагадаємо, віце-прем´єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що в Україні може відбутися референдум з питання визначення пріоритетності співпраці України з Європейським або Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану
За словами Боярчука, така заява може відбивати лише власну позицію Тігіпка.
“З приводу Митного союзу, наскільки я розумію, офіційна позиція України – в тому, що торгувати будемо, але створювати наднаціональний орган на цьому етапі для нас не цікаво. Можливо, на якомусь етапі виявиться, що ця заява була просто особистою позицією нашого віце-прем’єра”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас