НБУ - за оподаткування операцій з цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ - за оподаткування операцій з цінними паперами

Казна та Політика
529
У Національному банку України схвалюють ініціативи Мінфіну та ДПСУ щодо оподаткування операцій з цінними паперами. Про це під час дискусії “Оподаткування операцій з цінними паперами: як наповнити бюджет і не вбити фондовий ринок?” заявив директор департаменту управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубіхвост.
“Ініціативу податкової потрібно підтримати і переходити на міжнародні стандарти фінансової звітності”, – сказав О.Дубіхвост.
При цьому він зазначив, що пропозиції щодо введення податку Тобіна – це предмет дискусії.
“Держава зацікавлена, щоб ціноутворення на цьому ринку було прозорим, і щоб виникало якомога більше ліквідних емітентів, щоб якомога більше людей інвестували в українську біржу, українці повинні повірити у фондовий ринок, потім повірять і інші”, – додав він.
Згідно із законопроектом №11285 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів” (розробники – Мінфін і ДПСУ), яким пропонується встановити акциз в 3% від суми операцій з продажу цінних бумах поза фондовою біржею, які не значаться в біржовому реєстрі, і 0,1% – від суми операцій з продажу цінних паперів поза фондовою біржею, що входять до фондового реєстру. За операціями з деривативами поза біржею, пропонується стягувати 5 неоподатковуваних мінімумів. У разі проведення операцій на біржі податкова ставка знижується до 0. При цьому пропонується не оподатковувати операції з ОВДП, муніципальними облігаціями та ін. цінними паперами, емітованими державою або дохід за якими гарантований державою.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас