В бюджеті до кінця року не вистачить грошей - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В бюджеті до кінця року не вистачить грошей - Яценюк

Казна та Політика
2877
Об’єднана опозиція заявляє, що в державному бюджеті не вистачає коштів на два останні місяці року, і вимагає від прем’єр-міністра України Миколи Азарова звіт про реальний дефіцит державного бюджету.
Про це заявив на прес-конференції в Івано-Франківську 23 жовтня голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомили в прес-службі партії «Фронт Змін». За його словами, до кінця поточного року в держбюджеті не вистачає коштів. «За два останні місяці бюджет порожній. 206 млн грн не вистачає на заробітні плати бюджетникам в Івано-Франківській області. Така ж ситуація в цілому по всій країні», – повідомив він, підкресливши, що «скорочуються і не фінансуються захищені статті бюджету».
А.Яценюк звернувся до прем’єр-міністра України з вимогою доповісти про стан економіки. «Тому що після виборів також є життя», – додав він. Об’єднана опозиція «Батьківщина», підкреслив А.Яценюк, вимагає від уряду доповісти, скільки коштів є на єдиному казначейському рахунку, який розмір заборгованості державного бюджету перед місцевими бюджетами, скільки коштів не вистачає на виплату заробітної плати для всіх категорій бюджетників і на фінансування енергоносіїв.
Він також зазначив, що прем’єр-міністр повинен дати відповідь, які статті бюджету не будуть дофінансовані до кінця поточного року, «щоб ми отримали реальну цифру – дефіцит державного бюджету України, який втричі збільшився за останній рік. Сьогодні він становить 15 млрд грн в порівнянні з 5 млрд грн в минулому році», – підкреслив А.Яценюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас