Безробітні молоді європейці обходяться ЄС в $200 млрд щорічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітні молоді європейці обходяться ЄС в $200 млрд щорічно

Казна та Політика
800
Країни ЄС щорічно втрачають 1.2% свого сукупного ВВП через «втрачене покоління» молодих європейців, які ніде не працюють і не вчаться.
14 мільйонів молодих європейців, які байдикують, обходяться ЄС в 153 мільярди євро (200 мільярдів доларів) щорічно, повідомляє агентство Eurofound, яке провело відповідне дослідження.
Воно показало, що число молодих людей у віці від 15 до 29 років, які не працюють і не навчаються, досягло рекордного в історії Європи рівня. Щотижня вони обходяться економіці ЄС в 3 мільярди євро (витрати на державні допомоги плюс втрати від зниження рівня виробництва). Якщо виключити з підрахунків упущену вигоду, то на одні тільки державні допомоги молодим безробітним ЄС витрачає 10.8 мільярда євро на рік.
З 2008 року видатки на утримання цієї групи населення зросли на 28%. Найбільше навантаження несе Італія, економіка якої втрачає через невикористання потенціалу молоді 32.6 мільярда євро на рік. Франції ця соціальна проблема обходиться в 22 мільярди євро, Великобританії – в 18 мільярдів євро на рік.
Число працюючих молодих європейців знизилося в останні роки до рекордного рівня, і навіть серед працюючих майже половина трудяться з неповною зайнятістю, на тимчасових і випадкових роботах. Десять років тому на тимчасових роботах були зайняті приблизно третина працюючих молодих людей до 29 років, в 2011 році таких було 42%. Частка працюючих на неповну ставку за той же період зросла з 9% до 30%.
Молоді аутсайдери демонструють набагато вищий рівень розчарування в системі та низький рівень участі в політиці, ніж їхні однолітки, які працюють і вчаться. Багато з них зовсім не мають трудового досвіду – навіть серед безробітних у віці 25-29 років 28% ніколи і ніде не працювали.
Експерти заявляють, що Європа «не виконує умов суспільного договору» що стосується молоді, і, якщо так піде далі, у Старому світі можуть спалахнути повстання, подібні до «арабської весни».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас