Приватним охоронним службам не видадуть травматичну зброю - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватним охоронним службам не видадуть травматичну зброю - МВС

1134
Приватним охоронцям ліцензованих охоронних фірм, а тим більше охоронцям служб охорони маркетів чи інших недержавних організацій і установ не буде дозволено використовувати травматичну зброю, оскільки Законом України “Про охоронну діяльність” не передбачений дозвіл на отримання і використання травматичної зброї вищезазначеним категоріям охоронців. Про це заявила начальник прес-служби Департаменту Державної служби охорони при МВС України Світлана Павловська.
“У тексті Закону і в проекті нової постанови Кабінету Міністрів чітко перераховано, які спеціальні засоби можуть мати співробітники ліцензованих охоронних фірм. Але там не йдеться про те, що у працівників недержавних охоронних підприємств буде травматична зброя. Така зброя навіть до спецзасобів не належить. Адже є чітко визначені законодавством межі:
- По-перше: ні про яку зброю мова не йде взагалі, і про травматичну в тому числі, не кажучи про вогнепальну, тільки одна “пневматика”;
- По-друге: якщо і дозволені спецзасоби, то тільки не міліцейського і не військового зразка (тобто наручники не входять до спецзасобів охорони);
- По-третє: дозволяються гумові кийки, але не міліцейського і не військового зразка”, – повідомила С.Павловська.
За словами С.Павловської, це саме той перелік засобів, який затверджений Кабінетом Міністрів.
“Фактично, Закон “Про охоронну діяльність” нічого не міняє в статусі приватних охоронців, просто тепер їхня діяльність буде чітко регламентована державою”, – сказала спікер ДСО С.Павловська.
Як повідомлялося, 18 жовтня набрав чинності Закон № 4616-VI “Про охоронну діяльність”. Охоронцям приватних фірм відповідно до Закону дозволено застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби не міліцейського і не військового зразка, і використовувати службових собак.
Нагадаємо, що Закон “Про охоронну діяльність” набрав чинності через три тижні після розстрілу охоронців в ТЦ “Караван”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас