НБУ затвердив порядок ведення реєстру комерційних агентів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив порядок ведення реєстру комерційних агентів банків

Валюта
674
Правління Національного банку України 20 вересня 2012 року прийняло постанову № 386 (зареєстрована в Міністерстві юстиції України 11.10.2012 за № 1720/22032), якою затверджено Положення про порядок ведення реєстру комерційних агентів (комерційних представників) банків.
Положення про порядок ведення реєстру комерційних агентів (комерційних представників) банків прийнято на виконання вимоги статті 47 Закону України “Про банки і банківську діяльність” та регламентує порядок ведення Національним банком України реєстру комерційних агентів (комерційних представників) банків та укладених з ними агентських договорів про надання фінансових послуг.
Відтепер розпочати надання фінансових послуг від імені банку комерційний агент матиме право тільки після його реєстрації Національним банком України.
Інформацію щодо діючих агентських договорів банки мають подати до Національного банку України не пізніше ніж через 60 днів із дня доведення до їх відома технічних умов ведення відповідного реєстру.
Нагадаємо, минулої п’ятниці повідомлялося, що в таблицях курсів валют на порталі Finance.UA протягом певного часу у категорії “долар” відображаються тільки дані банків, а обмінні пункти з цієї категорії несподівано зникли. При цьому обмінні пункти продовжують публікувати дані щодо інших валют.
Під час міні-розслідування, проведенного редакцією, з’ясувалося, що таке явище, швидше за все, є наслідком дій НБУ. За словами експертів, банки намагаються занижувати курс, щоб не мати “непотрібних” розмов з Нацбанком, який зараз забороняє продавати долари за курсом, що вищий від середньозваженого. А оскільки обмінники зазвичай демпінгують ринок, змінюючи курс, то, можливо, вони зараз бояться, що до них можуть прийти з певних владних структур з претензіями, і тому зникли з інтернету з пропозиціями щодо долара.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас