"АвтоВАЗ" припинить виробляти Lada Samara — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоВАЗ" припинить виробляти Lada Samara

1231
«АвтоВАЗ» в наступному році має намір завершити виробництво українського бестселера – автомобілів Lada Samara, залишивши на конвеєрі більш сучасні моделі.
Про це повідомив віце-президент з продажів і маркетингу «АвтоВАЗу» Артем Федосов, нагадавши, що цього року завод припинив випуск «класичних» автомобілів Lada.
За його словами, з такими бестселерами, як Granta, Kalina і Priora компанія цілком може розраховувати на збільшення своєї частки в Росії до 25%.
Втім, Samara вже давно поступається по продажах нових автомобілів Lada на російському ринку. А ось в Україні ця модель є безумовним бестселером «АвтоВАЗу».
За даними асоціації автовиробників України «Укравтопром», за дев’ять місяців цього року було реалізовано близько 5,5 тисяч автомобілів сімейства Samara II, з них 3,3 тисячі – «п’ятнадцятих» седанів.
Таким чином, кожна третя Lada, продана в Україні, це – автомобіль Samara II. Всього в січні-вересні українці купили близько 14,4 тисячі вазівських машин.
Як зазначають в «АвтоВАЗі», після завершення продажів Lada 2115 Samara новий бюджетний седан Lada Granta 2190 може поборотися за лідерські позиції серед легкових моделей Lada. Поки ж продажі нової моделі в Україні обмежують квоти, які отримує український дистриб’ютор «АвтоВАЗу».
Lada Granta надійшла в продаж в середині травня, і станом на кінець вересня було продано 764 такі седани, свідчать дані «Укравтопрому».
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас