Індекс "Української біржі" підкрадається до річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс "Української біржі" підкрадається до річного мінімуму

Фондовий ринок
386
Фондовий ринок України почав торги в п’ятницю зниженням по індексу “Української біржі” (УБ): індикатор за п’ять хвилин сесії просів на 1,29% – до 837,13 пункту; індекс ПФТС залишався незмінним – на рівні 320,26 пункту – зважаючи на відсутність угод з індексними акціями.
На УБ в лідерах негативної динаміки були акції “Азовсталі” (-3,7%), Алчевського меткомбінату (-3,12%) і “Центренерго” (-2,8%).
Як повідомив старший фінансовий радник інвесткомпанії «Капітал Таймс” Дмитро Жипецький, девальваційні очікування щодо гривні, високі процентні ставки і погіршення ситуації в економіці України переважують зовнішній помірний оптимізм, що й сприяє подальшому зниженню індексу УБ до 750 пунктів.
Водночас експерт відзначив значний попит на суверенні єврооблігації і в цілому на українські зовнішні боргові зобов’язання. На думку Д.Жипецького, це повинно підтримати економіку країни в 2013 році і, відповідно, може призвести до стрибка цін на акції, але за умови, що влада країни припинить “третирувати” фондовий ринок.
Як вважає інвестиційний керуючий інвесткомпанії “Драгон Капітал” Олег Дрижак, для внутрішніх гравців в даний час залишається відкритим питання, чи зможемо ми до вечора утримати ринок “на плаву” з урахуванням збільшеного в четвер тиску “ведмедів”.
При цьому експерт зазначив: якщо на тлі затишшя в діях агресивного продавця ніхто так і не наважиться скуповувати дешеві папери, то логічним продовженням цієї історії стане повернення до різких продажів на невеликих обсягах. Він також додав, що важливим для вибору стратегій буде зовнішній фон.
Тим часом, говорячи про зовнішній фон, начальник відділу інвестиційного консалтингу інвесткомпанії “Альтана Капітал” Андрій Тарасенко відзначив позитивні новини з саміту ЄС, зокрема про те, що Греції, швидше за все, незабаром буде надана допомога. Інвестори, крім цього, очікують, що чиновники все ж просунуться в рішенні щодо створення єдиного банківського союзу, що має підвищити довіру до єдиної європейської валюти.
Водночас провідний економіст відділу аналітичної підтримки інвестиційного банкінгу Єврогазбанку Віталій Андреєнко відзначив розбіжності між країнами-учасницями об’єднання, що гальмує процес створення єдиного банківського союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас