ЗМІ: співробітники "Артеку" підняли бунт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: співробітники "Артеку" підняли бунт

1143
Співробітники МДЦ «Артек» вимагають від влади України звільнити з посади нинішнього гендиректора «Артеку» Олену Піддубну у зв’язку зі зловживаннями на посаді. Про це вони заявили на прес-конференції в Києві.
Співробітники також вимагають провести відкритий конкурс на заміщення посади гендиректора.
Крім того, вони хочуть затвердити міжнародну наглядову раду «Артеку», який складається з артеківців різних країн і поколінь, як орган контролю громадськості за всіма аспектами діяльності «Артеку».
Як розповів лідер неформального міжнародного товариства «Артек» Ігор Степанов, на території табору ведеться приватне будівництво і на сесію Гурзуфської селищної ради винесено питання про відчуження частини земель.
«Найголовніша проблема – це те, що під загрозою земля, цілісність табору. На території йде незаконне будівництво, будівлі, призначені для використання суто з метою діяльності «Артеку», роздають лівим фірмам, реконструюються під торговельні заклади», – сказав він.
Керівник режисерсько-постановочної групи продюсерської служби МДЦ «Артек» Тетяна Чайковська заявила, що діти, які відпочивають в «Артеку», «залишаються голодними, недоглянутими і незадоволеними відпочинком».
Вона стверджує, що їдальням видаються прострочені продукти харчування в індивідуальних упаковках, а самі продукти купуються за завищеними цінами.
«У вожатих 5-денний робочий тиждень по 8 годин на день, тож в суботу і неділю вони всі офіційно вихідні, діти належать самі собі», – зазначила Чайковська.
За її словами, якість педагогічних програм в таборі падає, кількість гуртків зменшується, багато традиційних фестивалів не проводяться.
Чайковська також розповіла, що прогулянкові катери «Артеку» перевозять сторонніх, автотранспорт і структурні підрозділи використовуються для забезпечення приватних заходів – весіль, днів народжень.
«День народження президента Віктора Януковича був також забезпечений за участю міжнародного дитячого центру. Близько 30 красивих представницьких автобусів були задіяні в цьому заході, хоча за офіційними паперами вони проводили екскурсії для дітей», – повідомила вона.
Крім того, зазначила Чайковська, незважаючи на брак службового житла для співробітників, перший поверх гуртожитку «Кипарисове» переобладнали під супермаркет.
Художній керівник дитячого табору «Річковий» МДЦ «Артек» Ірина Суліковська, в свою чергу, зазначила, що в гуртожитках «Артеку» мешкають люди, які не мають трудових відносин з дитячим центром.
«Доходить до такого абсурду, коли постійні співробітники “Артеку”, не маючи житла, змушені за плату винаймати у цих людей житло», – додала вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас