Україна за 2 роки до безвізового режиму - за умови виконання "домашнього завдання" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за 2 роки до безвізового режиму - за умови виконання "домашнього завдання"

1325
У Євросоюзі не виключають, що угоду про безвізовий режим з Україною підпишуть 2014 року. Передумова: виконання всіх домашніх завдань.
«Принципово існує можливість запровадити безвізовий режим з Україною у 2014 році. Але у країни є певні домашні завдання і певні умови. Їх потрібно ще виконати», – зазначив керівник політичної секції представництва ЄС в Україні Ханес Шрайбер, виступаючи у вівторок у Києві під час дискусії, яку організував Німецький економічний клуб.
Як повідомив Шрайбер, європейські партнери сподіваються на якнайшвидше завершення першої фази виконання плану дій з лібералізації візового режиму для українців. «Україні залишилося ухвалити ще два-три закони. Є шанси, що найближчим часом вони будуть прийняті. І тоді ми зможемо приступити вже до другої фази виконання угоди», – наголосив Шрайбер.
Як уже неодноразово наголошувалося раніше, після узгодження всіх законодавчих нюансів Україна, відповідно до плану дій, має довести Євросоюзу, що ухвалені закони існують не лише на папері, а реально працюють.
Нещодавно Верховна Рада проголосувала за закон про демографічний реєстр, який передбачає запровадження біометричних паспортів. Це один з головних пунктів скасування візового режиму для України на кордонах з ЄС. Розроблену депутатами версія закону, однак, гостро критикують експерти та правозахисники. Документ має ще підписати президент.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас