РФ списала мільярдні борги африканським країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ списала мільярдні борги африканським країнам

910
Росія списала понад 20 мільярдів доларів боргу африканських країн, повідомив глава Департаменту міжнародних організацій МЗС РФ Володимир Сергєєв на засіданні в Генеральній Асамблеї ООН.
Сергєєв також додав, що Росія внесла 50 мільйонів доларів у фонд Світового банку з розвитку бідних країн. Більша частина цих грошей буде вкладена в підтримку країн субсахарського регіону.
Сергєєв також нагадав, що з 2008 року по даний час Росія виділила 42,9 мільйона доларів на освітню програму Світового банку для країн, що розвиваються, включаючи країни Африки.
До 2012 року Росія в цілому внесла до фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією 100 мільйонів доларів. Так, тільки за 2011 рік Росія вклала 20 мільйонів доларів у програму Світового банку з контролю малярії в Африці.
Сергєєв також розповів, що в рамках програми «борги в обмін на розвиток» Росія уклала угоди з Замбією і Танзанією. Згідно з угодою, заборгованості будуть використовуватися на фінансування проектів з розвитку. Подібні угоди планується укласти з Беніном, Мозамбіком та Ефіопією.
Всього з 2005 по 2012 рік країнам Африки була пробачена заборгованість на суму в 11,3 мільярда доларів.
Раніше Росія вже списала деякі інші старі борги. Так, у вересні 2012 року був списаний кредит Киргизії майже на півмільярда доларів. Також у вересні Росія списала борг КНДР у розмірі 11 мільярдів доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас