Янукович: Сподіваюся, Сергій Геннадійович відпрацює врешті-решт і запропонує програму кредитування розвитку нашої країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Сподіваюся, Сергій Геннадійович відпрацює врешті-решт і запропонує програму кредитування розвитку нашої країни

Кредит&Депозит
1261
Президент Віктор Янукович очікує від Кабінету Міністрів і Національного банку розробки програми кредитування економіки.
«Сподіваюся, що Сергій Геннадійович (Арбузов. – ред.) спільно з українськими банками відпрацює врешті-решт і запропонує програму кредитування розвитку нашої країни», – зазначив Президент на засіданні комітету економічних реформ.
За словами Януковича, він очікує даної програми, розробленої спільно з прем’єр-міністром Миколою Азаровим.
Разом з тим Президент підкреслив, що необхідно здешевлювати кредити і спрямовувати кошти в реальний сектор економіки.
«Не можна розраховувати на залучення значної кількості іноземних інвестицій, хоча в цьому напрямку також спостерігається позитивна динаміка, але недостатня для забезпечення розвитку країни», – зазначив глава держави.
Нагадаємо, раніше Президент України заявляв, що Україна болісно переживає проблему утрудненого доступу до кредитних ресурсів. Як зазначав Янукович, доводиться чути про «необхідність допомоги міжнародних донорів для стабілізації національних фінансово-банківських систем, в результаті виникають різкі коливання на валютних ринках і ступор на глобальних ринках капіталу».
Зазначимо, Україна веде переговори з МВФ про продовження співпраці в рамках програми stand by. У МВФ заявили, що поки Україна не виконає умови (не підніме ціну на газ для населення), кредитування не буде відновлено. Разом з тим прем’єр-міністр Микола Азаров заявляв, що Україна вже два роки обходиться без кредитів МВФ і піде на відновлення кредитування тільки за умови, якщо це сприятиме розвитку вітчизняної економіки і не принесе шкоди населенню. Крім того, прем’єр впевнений, що умови, висунуті МВФ щодо тарифів на газ для населення, неприйнятні для України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас