Іспанія продає села від 59 тис. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія продає села від 59 тис. євро

2849
В Іспанії налічується близько 3000 покинутих сіл, близько 40 з них виставлені на продаж. Серед представлених об’єктів можна зустріти, наприклад, невелике село з чотирьох будинків і комори за ціною в 125 000 євро. А два будинки і кілька господарських приміщень коштуватимуть всього 59 000 євро.
При цьому фахівці зазначають, що, незважаючи на незвичайну пропозицію, криза тут ні до чого. За їхніми словами, цей сектор залишився в стороні від світових економічних потрясінь, оскільки на подібні товари завжди був попит, у тому числі і через обмеженість пропозиції.
Головними покупцями вже багато років виступають іноземці, переважно німці та англійці, які вважають сільські будинки відмінним способом інвестувати свої кошти.
Багато з них відкривають у куплених селах невеличкі сільські готелі або просто здають окремі будинки в оренду, повідомляє ABC.
Тенденція купівлі нерухомості «оптом» в останній рік стала охоплювати багато країн Європи. Так, наприклад, як вже писав EUROMAG, 28 вересня Берлінський аукціон нерухомості виставив на торги живописне село Лібон в Саксонії. Це село населеним пунктом можна назвати з великою натяжкою – в селі всього один двір. Проте покупець крім самого селянського господарства також отримує 14 000 кв. м землі, струмок, сільський ставок, і навіть кілька старих могильників гунів.
У сусідній з Німеччиною Франції в травні цього року було продано село Курбефі, в якому живуть 150 осіб. За 520 тисяч євро, що майже на 200 тисяч більше початкової вартості, новим власником населеного пункту став художник і фотограф південнокорейського походження Ахае. З Курбефі він має намір зробити «екологічне, культурне і художнє» місце.
Крім того, все в тій же Іспанії почастішали випадки, коли села йдуть з аукціону за борги. Приміром, жителі крихітного поселення Пелеас-де-Абахо, що на північному заході країни, в момент позбулися всього, чим вони пишалися впродовж багатьох років: родючої землі, хвойних дерев, будинків з червоними черепичними дахами. Нічого з цього їм більше не належить. «Все було конфісковано і продано на аукціоні», – говорить мер села Фелікс Ронсеро.
У нинішніх бідах градоначальник звинувачує своїх попередників: мери-члени однієї сім’ї правили селом понад 30 років, і витрачали величезні гроші не тільки на власні щедрі зарплати, але і на розваги. Жителі насолоджувалися шикарними сієстами, боями биків і кращими концертами. Тепер Пелеас-де-Абахо стало, можливо, найбільшим боржником в країні.
Варто зазначити, що в Іспанії подібні пропозиції стають більш привабливими в зв’язку з новим проектом уряду з надання посвідки на проживання громадянам, які купили нерухомість у країні. Правда, в проекті йдеться про нерухомість на суму не менше 250 тисяч євро, однак не сказано, що це повинен бути один об’єкт.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас