Постачальник електронних комплектуючих для Apple зізнався у використанні дитячої праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постачальник електронних комплектуючих для Apple зізнався у використанні дитячої праці

1338
Найбільший у світі постачальник електронних комплектуючих і готової продукції, компанія Foxconn, визнав, що використовує дитячу працю. На одній з китайських фабрик працюють стажисти, яким, за інформацією компанії, від 14 до 16 років.
За законом КНР підліток може починати працювати з 16 років. Скільки дітей збирають електроніку на підприємстві Foxconn, невідомо.
В офіційному повідомленні Foxconn вказує, що вже прийняла заходи: дитяча праця заборонена не тільки китайським законом, але і її внутрішніми правилами. Компанія стверджує, що у всьому винні освітні установи, в яких навчаються підлітки і які вирішили направити їх на стажування в такому ранньому віці, але визнає, що несе відповідальність за подібні інциденти.
Foxconn – головний постачальник комплектуючих і готових пристроїв для Apple. Серед клієнтів також Dell, Sony і Hewlett-Packard. Фабрика, що запросила на роботу підлітків, гаджети Apple не виробляє.
На підприємствах Foxconn в Китаї працюють 1,2 млн осіб. Середній термін стажування на фабриці Foxconn становить три з половиною місяці.
Останнім часом від компанії надходить все більше скандальних новин. Минулого місяця Foxconn кілька разів стикалася з масовими бійками на своїх заводах і навіть тимчасово закрила один з них. За повідомленнями ЗМІ, в останній сутичці брали участь 2 тис. осіб, з яких 40 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Представники компанії заявляють, що мова йде про приватні конфлікти, а не корпоративні. Утихомирювали заворушення 5 тис. співробітників поліції.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас