Кабмін знайшов інститут, де будуть випробовувати ГМО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знайшов інститут, де будуть випробовувати ГМО

Аграрний ринок
466
Кабмін уповноважив державну організацію «Інститут харчової біотехнології та геноміки» Національної академії наук України (НАНУ) проводити випробування генно-модифікованих організмів (ГМО). Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
Наголошується, що раніше в Україні була відсутня система науково-методологічної координації лабораторій, які досліджують продукцію з вмістом ГМО.
Науково-методологічний центр на базі «Інституту харчової біотехнології та геноміки» буде відповідати за тестування та розробку методів виявлення генно-модифікованих компонентів.
Згідно з повідомленням прес-служби, «Інститут харчової біотехнології та геноміки» НАНУ є найбільш методологічно і технічно оснащеною установою для формування нового дослідницького центру, а також має досвід розробки методів визначення якісного та кількісного вмісту ГМ-компонентів.
Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів” (№11299).
Законопроектом передбачено внесення змін до Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів”, якими пропонується заборонити обіг харчових продуктів, які містять ГМО або отримані з їх використанням, до їх державної реєстрації.
Також пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів, відповідно до яких на етикетці харчового продукту має вказуватися інформація про наявність ГМО у тому випадку, якщо частка ГМО в харчовому продукті перевищує 0,9%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас