Дерземагентство: в Україні створено земельний банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дерземагентство: в Україні створено земельний банк

Аграрний ринок
644
Заступник голови Державного агентства земельних ресурсів України Євген Бердніков розповів у ефірі Радіо Свобода, що після ухвалення Верховною Радою відповідних законів та прийняття Урядом нормативно-правових актів ми можемо стверджувати, що державний земельний банк в Україні створено.
Зокрема, посадовець розповів, що на цю державну інституцію покладено функції щодо створення недоторканного земельного фонду для забезпечення продовольчої безпеки держави, консолідації земель у єдині масиви, максимально ефективного використання земель державної власності як джерела доходу державного бюджету від їх оренди, купівлі-продажу; та фінансово-кредитне забезпечення функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення і фінансування як середнього, так і дрібного товаровиробника, фермерських сімейних господарств.
Для забезпечення діяльності цієї державної установи є відповідний ресурсний потенціал. Нині в Україні налічується 10,6 млн га сільськогосподарських угідь державної власності. На часі запровадження надійних механізмів щодо ефективного використання земель відумерлої спадщини (2 млн га) та невитребуваних паїв (1,5 млн га). Крім того, слід навести лад з орними землями, які роздроблені на 7 млн. часток (паїв), у середньому площа яких становить 3 – 4 га, що множить труднощі для ефективного ведення сільськогосподарського виробництва.
“Створення державного земельного банку дозволить подолати негативні економічні, екологічні та соціальні наслідки такої парцеляції, практично вирішити завдання з консолідації цих земель у єдині інвестиційно привабливі і агротехнологічно ефективні масиви”, – констатував Євген Бердніков.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас