Італія скоротила потреби в боргах на 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія скоротила потреби в боргах на 2013 р.

Кредит&Депозит
290
Влада Італії прийняла рішення скоректувати власні потреби в кредитуванні на наступний рік.
Згідно з останньою оцінкою боргового агентства країни, в 2013 р. чисті потреби в запозиченнях Італії скоротяться на 20 млрд євро. Про це заявила глава відомства Маріа Канната.
Вона також повідомила, що на наступний рік Рим намітив емісію нових державних облігацій з терміном обігу 30 років.
Крім того, за словами глави боргового агентства Італії, в 2013 р. влада країни залучить коштів на 40 млрд євро менше для заміщення облігацій, термін яких закінчується у звітному періоді. Всього до погашення будуть пред’явлені папери на суму понад 115 млрд євро.
Нагадаємо, що зараз сукупний обсяг боргових зобов’язань Італії оцінюється в 1,9 трлн євро, залишаючись одним з найбільших у світі відносно національного ВВП.
“Наступний рік буде менш напруженим для нас в порівнянні з нинішнім”, – вважає Маріа Канната.
У Римі сьогодні також додали, що Італія в найближчому майбутньому продовжить відчувати позитивний ефект від рішення глави Європейського центробанку Маріо Драгі почати скупку держоблігацій проблемних країн. “Уже потім ми подивимося, як буде розвиватися ситуація на європейському рівні, але поки що я не бачу на горизонті ніяких серйозних змін”, – додала Канната.
Варто також зазначити, що до кінця вересня Італія змогла забезпечити до 80% всіх своїх потреб у запозиченнях на поточний рік.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас