Іспанія відмовилась від зовнішньої фінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія відмовилась від зовнішньої фінансової допомоги

Кредит&Депозит
671
Іспанії не потрібна фінансова допомога, заявив міністр економіки країни Луїс де Гіндос, виступаючи з лекцією в Лондонській школі економіки.
Як передає MarketWatch, міністр додав також, що в Мадрида немає іншого виходу з ситуації, що склалася, крім як всіма можливими засобами скорочувати бюджетний дефіцит.
“Сталося невелике непорозуміння: Іспанії зовсім не потрібна фінансова допомога”, – сказав де Гіндос, на що в аудиторії почувся сміх.
Виступ міністра кілька разів переривався групою осіб, які тримали плакат “Продається Іспанія” (Spain for Sale).
За словами де Гіндоса, Іспанія отримувала від Європейського центрального банку пропозиції щодо інтервенції на вторинному ринку держоблігацій при виконанні певних умов.
Де Гіндос знаходився в Лондоні для зустрічі з потенційними інвесторами створюваного банку непрацюючих активів (bad bank) іспанського фінсектора. Мадрид хоче, щоб ця установа на 55% належала приватному сектору – банкам, страховим та інвестиційним компаніям.
Міжнародний валютний фонд оголосив у четвер, що Іспанія не просила у нього фінансування і представники фонду не обговорювали його потенційну роль у разі надання допомоги Іспанії Євросоюзом.
Тим часом голова Банку Іспанії Луїс Марія Лінде зазначив, що уряд країни занадто оптимістично оцінює перспективи економіки в наступному році і тому ризикує не виконати поставлене завдання зі скорочення бюджетного дефіциту до 4,5% ВВП. На думку Л.М.Лінде, Мадриду необхідно вжити додаткових заходів до кінця поточного року, щоб забезпечити зниження дефіциту.
Іспанська влада очікує падіння ВВП у цьому році на 1,5%, в 2013 році прогнозується зниження на 0,5%, а з 2014 року – відновлення і позитивна динаміка. Для порівняння: банк Barclays очікує скорочення іспанської економіки на 1,8% цього року і наступного, Morgan Stanley – на 2,2% в 2012 році і на 1,3% в 2013 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас