В Римі будуть штрафувати за вживання їжі біля пам'ятника до 500 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Римі будуть штрафувати за вживання їжі біля пам'ятника до 500 євро

Валюта
639
Міська рада Риму прийняла закон, згідно з яким з 31 грудня 2012 року за спробу перекусити в зоні, прилеглій до історичних пам’ятників, буде стягуватися штраф у розмірі від 25 до 500 євро.
Під заборону потрапили всі види популярного у Вічному місті фастфуду: від шматка піци і бутерброда до морозива та газованої води. Список пам’яток, які міська влада вирішила “захистити від крихт”, виглядає ще значнішим. До нього увійшли не тільки Іспанські сходи, Пантеон, Колізей і Пьяцца Навона, але й багато вуличок і парків.
При цьому ніяких пояснень з приводу критеріїв, на основі яких буде визначатися точна сума штрафу, поки немає.
Ініціатором нововведення став мер Риму Джанні Алеманно. Як зазначає The Telegraph, подібні заборони вже діють у Венеції, де під охорону взято площу Сан Марко, а також у Флоренції та Болоньї. Місцеві мешканці впевнені, що заборона на їжу для туристів змусить людей з повагою ставитися до Вічного місту, і закликають заборонити також розпивання спиртних напоїв на вулицях і площах.
Сам римський градоначальник пояснив появу карального заходу необхідністю “підтримки збереження об’єктів, що становлять історичну, художню, архітектурну цінність для міста”, а також збереження чистоти в його історичному центрі.
За його словами, пластикові пляшки і тарілки біля фонтану Треві або на Іспанських сходах дуже сильно псують враження про Вічне місто і шкодять його іміджу. Він зазначив, що остаточного списку “заборонених зон” поки немає, але вже ясно, що він буде регулярно поповнюватися.
Враховуючи, що Рим має репутацію “музею під відкритим небом” і “міста тисячі фонтанів”, будь-яка сходинка або питний фонтанчик можуть потрапити в цей список. Мерія запевняє, що до свого офіційного набрання чинності 31 грудня закон буде вдосконалений. Зараз в ньому занадто багато “сірих плям”: немає ясності ні з приводу розміру штрафу, ні щодо пам’ятників, на які поширюється заборона, також ні слова не сказано щодо “безпечної” відстані.
Втім, сам закон вже можна вважати доконаним фактом. З одного боку, це, безумовно, піде на користь історичному вигляду міста, але, з іншого боку, багато жителів побоюються, що заборона може призвести до зростання цін на їжу в кафе і ресторанах, кожен з яких, так чи інакше, розташований поруч з якоюсь пам’яткою.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас