У Мінрегіонбуді вже прогнозують проблеми з опаленням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіонбуді вже прогнозують проблеми з опаленням

557
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк вважає, що країна готова до опалювального сезону, але будуть певні проблеми.
«З урахуванням тієї проблематики, яка є і не зникла – це наші тепломережі, які більш ніж на 50% зношені, – то проблеми будуть виникати і на рівні регіонів, і на рівні міст. Тому найголовніше – ми повинні відновити систему, яка б своєчасно реагувала на ті проблеми, які будуть», – підкреслив міністр.
Він також зазначив, що працює міжвідомча комісія, яка розглядає питання не тільки тепломереж, будинків і прибудинкових територій, а повністю підготовки до зимового періоду. Він зазначив, що ці питання обговорюються, зокрема, з МНС і Міненерговугілля. «Ми зараз маємо єдине бачення, сформована єдина система, яка буде залучатися при появі якихось надзвичайних ситуацій», – додав він.
Міністр також зазначив, що опалення буде подано не пізніше 15 жовтня. За його словами, в пологові будинки, дитячі садки тепло в регіонах вже подається.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що у разі зриву опалювального сезону в лікарнях і дитячих садках будуть звільнені відповідальні за це керівники.
Прем’єр зазначив, що підготовка до осінньо-зимового періоду перебуває на завершальній стадії. Азаров також сказав, що з першої декади жовтня опалювальний сезон повинен поетапно стартувати по всій країні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас