Глава Фонду держмайна: такі структури, як "Нафтогаз", взагалі не приватизуються в звичайному розумінні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Фонду держмайна: такі структури, як "Нафтогаз", взагалі не приватизуються в звичайному розумінні

143
Голова Фонду державного майна Олександр Рябченко відкидає приватизацію Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.
Про це Рябченко сказав журналістам.
“Я просто впевнений, що приватизації “Нафтогазу” не буде”, – сказав він.
Він зазначив, що не бачив останньої редакції списку підприємств, що плануються для приватизації, проте, за його даними, документ включає близько 270 підприємств, в числі яких ні “Нафтогазу”, ні “Чорноморнафтогазу” немає.
Він також зазначив, що уряд навіть не обговорює таку можливість.
“Розмов про приватизацію “Нафтогазу” не було. Такі структури, як “Нафтогаз”, взагалі не приватизуються у звичайному розумінні, вони перетворюються в акціонерні товариства, і можна говорити про розміщення якихось пакетів акцій на біржі, маленьких”, – сказав Рябченко.
Він також відкинув можливість внесення пакета акцій “Нафтогазу” до статутного фонду можливого консорціуму з Росією та Європейським Союзом з управління газотранспортною системою України.
Раніше в низці ЗМІ з’явилася інформація про обговорення владою можливості приватизації “Нафтогазу”.
Як повідомляло агентство, у квітні Президент Віктор Янукович підписав закон “Про внесення змін до закону “Про трубопровідний транспорт” щодо реформування нафтогазового комплексу”, яким Кабінету Міністрів дозволяється реорганізовувати “Нафтогаз України”, при цьому забороняється приватизація НАКу і компаній, які будуть створені в результаті його реорганізації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас