Акції Google обійшли Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Google обійшли Microsoft

Фондовий ринок
573
Google стала другою найбільшою в світі IT-компанією за біржовою капіталізаціэю. За підсумками торгів її акції додали 1% і тепер коштують $761,78. Значить, загальна вартість бізнесу Ларрі Пейджа і Сергія Бріна досягла $249.9 млрд.
Google відкинула Microsoft, акції якої подешевшали на 1%, а капіталізація знизилася до $247,2 млрд. Трактувати такі результати можна по-різному. З одного боку, популярність інтернет-сервісів і мобільних пристроїв на підйомі, а ринок комп’ютерів стагнує, що, звичайно, підтримує Google.
З іншого боку, Microsoft в цьому місяці готується презентувати нову операційну систему Windows 8, і на цій ОС буде працювати широкий спектр пристроїв, в тому числі і портативних.
Багато чого буде залежати від того, наскільки вдала нова “вісь” від Microsoft. Тріумф конкурента може виявитися нетривалим.
У даний момент розстановка сил на мобільному ринку здається досить однозначною. У Google-64%, в Apple – 19%, у Microsoft – 2,7%.
Щоб встигнути за Android, конкуренту доведеться створити справжнє диво. І однієї хорошої ОС тут не вистачить, потрібно зуміти її розрекламувати.
Нагадаємо, що найбільшою компанією за біржовою капіталізацією залишається Apple. Вона коштує $618,1 млрд, тобто більше, ніж Google і Microsoft разом узяті. Компанію Білла Гейтса і Стіва Балмера Apple обігнала в 2010 р. на тлі зростання продажів iPhone і iPad.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас